پروتزپروتز چانه

پروتز چانه چگونه انجام می شود و چه افرادی کاندید پروتز چانه هستند؟

در جراحی پروتز چانه ، پروتزی به چانه افزوده می شود تا اعضای صورت فرد با یکدیگر هماهنگ شوند. لاغر بودن چانه می تواند باعث شود که گردن تپل تر به نظر برسد و بینی فرد نیز بزرگتر از حد معمول به نظر آید. جراحی بزرگ کردن چانه از طریق پروتز باعث ایجاد هماهنگی و هارمونی در صورت خواهد شد.

پروتز چانه گزینه ی مناسبی برای افرادی است که احساس می کنند چانه شان با دیگر  بخش های صورت تناسب ندارد. این جراحی امروزه از جایگاه خاصی در بین خانم ها و آقایان برخوردار است که می تواند شامل جراحی بزرگ کردن چانه از طریق قرار دادن ایمپلنت های صورت و یا جراحی کوچک کردن چانه برای افرادی باشد که دوست ندارند فکشان زیاد در نیمرخ نمود پیدا کند.

در جراحی پروتز چانه ، پروتزی به چانه افزوده می شود تا اعضای صورت فرد با یکدیگر هماهنگ شوند. لاغر بودن چانه می تواند باعث شود که گردن تپل تر به نظر برسد و بینی فرد نیز بزرگتر از حد معمول به نظر آید. جراحی بزرگ کردن چانه از طریق پروتز باعث ایجاد هماهنگی و هارمونی در صورت خواهد شد.

چه افرادی کاندید پروتز چانه هستند؟

جراحی پروتز چانه دارای فواید بسیاری است و افرادی کاندید خوبی برای انجام این عمل هستند که دارای:

چانه ی عقب رفته باشند.
چانه ی تیز یا مربعی باشند.
بینی برجسته باشند.
غبغب یا گردن گوشتی باشند.

همانطور که قبلا گفته شد، جراحی پروتز چانه باعث می شود فک بزرگتر به نظر برسد و با بینی های بزرگ هماهنگی پیدا کند. معمولا جراحی افزایش چانه همزمان با جراحی بینی انجام می گیرد. می توان برای اثرگذاری بیشتر از پروتز لب و گونه نیز استفاده کرد تا هماهنگی بیشتری به کل صورت بدهد.

کاندیدای جراحی پروتز چانه نباید…

  1. ضعیف و بیمار باشند.
  2. انتظارات غیر منطقی از نتیجه داشته باشند .
  3. در طول 6 ماه گذشته از داروی اکیوتن (Accutane) استفاده کرده باشند.(دارویی که می تواند در رشد استخوان اثر گذاشته و منجر به زخم های کلوئیدی شود.)
  4. مبتلا به بیماری های قلبی یا فشار خون باشد.
  5. از داروهای ضد انعقادی استفاده کند.

پروتز-چانه

راه های مختلف بزرگ کردن چانه

بزرگ کردن چانه به سه طریق قابل انجام است: قراردادن پروتز، تزریق و تغییر شکل استخوان برای به دست آوردن نتیجه ی دلخواه. طی هر کدام از این عمل ها بیمار یا بیهوش است یا به صورت موضعی بی حس شده است. پزشک معمولا درون دهان یا زیر چانه را برش می دهد و از این طریق جراحی انجام می شود.

پروتز چانه

این عمل بیشتر برای بیمارانی توصیه می شود که دچار میکروژنیای (کوچکی چانه) خفیف تا متوسط باشند. پیش تر از غضروف برای ساخت پروتز ها استفاده می شده اما از سال 2003 از مواد آلوژنیک به این منظور استفاده می کنند.

تزریق

این گزینه به ندرت صورت می گیرد. از موادی که در تزریق استفاده می شود می توان به اسید هیالورونیک و یا کلسیم هیدروکسی آپاتیت اشاره کرد. البته تاثیر تزریق موقت است و ممکن است ماندگاری آن از چند هفته تا چند ماه متغیر باشد.

جراحی

جراحی چانه که به آن ژینوپلاستی هم می گویند، معمولا روی بیمارانی انجام می شود که چانه ی بسیار کوچکی دارند و برای پروتز چانه مناسب نمی باشند. در این روند، جراح قسمتی از بخش استخوانی را بر می دارد و سپس استخوان را به جلو می کشاند و توسط پیچ ها و فلزات مخصوصی آن را محکم می کند. از طرف دیگر برخی مردم ترجیح می دهند تا از ژینوپلاستی استفاده کنند زیرا احساس می کنند چانه ی بسیار بزرگی دارند.

عمل کوچک کردن چانه بسیار شبیه به بزرگ کردن آن است با این تفاوت که در این عمل استخوان به عقب کشیده می شود.

مزایای پروتز چانه

  • متقارن به نظر رسیدن چهره: از بزرگترین فواید پروتز چانه  می توان به متناسب و متقارن نشان دادن چهره اشاره کرد. همچنین این جراحی می تواند با بزرگ کردن چانه، نیمرخی زیبا به فرد هدیه کند. جراحی پروتز چانه می تواند همزمان با جراحی بینی انجام شود و کل چهره هماهنگی و تناسب مورد نظر را پیدا کند و یا در صورتی که بیمار فکر می کند که بینی بسیار بزرگی دارد که باید به صورت بسیار ویژه روی آن وقت گذاشت می توان آنها را به صورت جداگانه انجام داد. در برخی موارد برای برگرداندن تقارن به چهره، لازم است تا عمل عکس پروتز چانه روی فرد انجام شود.  در صورتی که بینی تان بسیار کوچک به نظر می رسد ممکن است علت بزرگ و برجسته بودن چانه تان باشد که در این صورت پزشک ممکن است عمل کاهش سایز چانه را به شما توصیه کند. جراحی کوچک کردن چانه معمولا شامل تراش دادن و حذف قسمتی از استخوان چانه می باشد.
  • جراحی پروتز چانه بسیار ساده و آسان است: مزیت دیگر پروتز چانه این است که در مقایسه با جراحی های زیبایی دیگر مانند جراحی بینی،  عملی بسیار راحت است. پروتز چانه معمولا به صورت سرپایی انجام می شود و طی آن بیمار یا بیهوش می شود یا بی حسی موضعی دریافت می کند. کل روند جراحی کمتر از 2 ساعت طول می کشد.
  • پروتز می تواند سفارشی باشد: پروتز های چانه در شکل ها و اندازه های مختلفی موجود می باشند و جراح به شما کمک می کند تا پروتزی را که مناسب چهره شماست و بهترین نتیجه را به دست می دهد، انتخاب کنید. با این که بیشتر پروتز ها سیلیکونی هستند اما در صورتی که بیمار تمایلی به ظاهر و جنس سیلیکونی نداشته باشند، گزینه های دیگری نیز در دسترس است.

پروتز-چانه

معایب پروتز چانه

  • بیمار پس از عمل نیاز به بهبود دارد: یکی از معایب پروتز چانه این است که پس از آن بیمار نیاز به دوره بهبود از جراحی دارد. پس از جراحی ممکن است در ناحیه چانه دچار درد، کبودی و ورم شوید. البته بی حس ماندن چانه نیز (برای مدتی) در بین بیماران شایع است.

معمولا بیماران پس از جراحی یک هفته از کار مرخصی می گیرند. همچنین تا چندین هفته باید از جویدن آدامس و انجام فعالیت های شدید خودداری کنند. با وجود اینکه بخش عمده ای از ورم ها  و کبودی ها طی چند روز از بین می رود، اما نتیجه ی نهایی ممکن است تا چندین ماه، کاملا مشخص و قابل رویت نباشد.

  • ممکن است تنها پروتز کافی نباشد: با این که بسیاری از بیماران به جای انتخاب جراحی های دیگر زیبایی مانند جراحی بینی، پروتز چانه را انتخاب می کنند، برای برخی دیگر از بیماران، تنها پروتز چانه کافی نیست و نمی تواند ظاهر دلخواه آنها را به آنها بدهد. در اینگونه موارد، به بیمار توصیه می شود تا برای تناسب بیشتر چهره، همزمان با پروتز چانه از جراحی بینی و یا دیگر جراحی های زیبایی، مانند لیفت صورت به منظور پوشاندن نشانه های پیری استفاده کند. به علاوه هر فردی نمی تواند کاندید خوبی برای انجام پروتز چانه باشد زیرا برای این جراحی شخص باید در سلامت کامل باشد.

خطرات پروتز چانه

خطرات پروتز چانه خیلی شایع نیست اما در مواردی ممکن است اتفاق بیافتد. به برخی از خطرات پروتز چانه در زیر اشاره شده است:

  • عفونت پروتز: معمولا می توان با مصرف دارو از عفونت پروتز جلوگیری کرد اما در مواردی بدن پروتز را پس می زند که در آن صورت باید پروتز را از بدن خارج کرد.
  • حرکت پروتز: با گذشت زمان، ممکن است جاذبه زمین پروتز را به حرکت وا دارد و ب سمت پایین بکشد و در زیر خط فک قرار بگیرد. به طور کلی، پروتز چانه برای بیشتر افرادی که این جراحی را انجام داده اند دردی قابل تحمل داشته و اکثر بیماران هیچ عارضه ای را پس از انجام پروتز تجربه نکرده اند.

جای زخم جراحی پروتز چانه کجا می ماند؟

در جراحی پروتز چانه، جراح برشی بسیار ریز موازی با چین زیر چانه ایجاد می کند. جای زخم این برش معمولا چند اینچ درازا دارد. برخی جراحان برای آنکه جای زخم قابل رویت نباشد و روی پوست نماند، پروتز را از راه دهان در چانه قرار می دهند. روش جراحی و تعیین محل برش برای قرار دادن پروتز، بستگی به نظر پزشک دارد.

آیا پروتز چانه دائمی است؟

پروتز های صورت به طور اختصاصی از مواد جامد و سازگار ساخته شده اند و همگی یک هدف را دنبال می کنند و آن برجسته سازی عضوی از صورت است. پروتز های چهره برخلاف تزریق چانه که در آن از موادی مانند چربی، پروتئین یا شکر استفاده می شود، ساخته نشده اند. به همین دلیل تخریب نمی شوند و به مرور زمان با بدن همتراز می شوند. پروتز چانه می تواند راه حلی دائمی برای چانه های کوچک و عقب رفته، نیمرخ های نامتقارن یا زخم های قدیمی یا جدید چانه باشد.

پروتز-چانه

مراقبت های بعد از جراحی پروتز چانه

بعد از جراحی پروتز چانه مقداری درد و ناراحتی وجود دارد که به راحتی می توان با دارو کنترل نمود. برای یک تا دو روز بعد از جراحی نیاز است که از رژیم غذایی حاوی مایعات پیروی شود. همچنین از انجام فعالیت های سبک ورزشی هم تا یک روز بعد از جراحی خودداری شود. بیمار بعد از حدوداً 10 روز از جراحی می تواند به انجام فعالیت های روزمره خود بازگردد. همچنین یک هفته بعد از جراحی بانداژ ها برداشته می شوند و اسکار ناشی از جراحی به مرور کمرنگ می شود.

روند بهبودی پس از پروتز چانه

بیشتر بیماران پس از پروتز چانه مدت کوتاهی را در مرخصی سپری می کنند و سپس به کار خویش باز می گردند. همچنین پس از هفت روز می توانند سایر فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرند. درد ناشی از جراحی بسیار ناچیز بوده و با دارو های مسکن و کمپرس آب سرد کاملا قابل کنترل است.

باید تا 2 هفته پس از جراحی طوری بخوابید که صورتتان به سمت بالا باشد تا به بهبود ورم ها و جای زخم جراحی کمک کنید. همچنین پزشک تان ممکن است از شما بخواهد که تا روز دوم پس از جراحی از غذاهای آبکی استفاده کنید و تا هفته ی سوم فعالیت های شدیدتان را از سرنگیرید. توجه به توصیه های پزشکتان برای بهبود هرچه سریع تر و نتیجه ی بهتر بسیار اهمیت دارد.

پس از یک ماه می توانید از نتیجه تقریبی جراحی تان آگاه شوید و پس از 3 ماه و با از بین رفتن ورم های باقی مانده، می توانید نتیجه ی نهایی پروتز چانه را روی چهره تان ببینید.

دوران نقاهت بعد از جراحی پروتز چانه

اغلب افرادی که پروتز چانه انجام می دهند دوران نقاهت کوتاهی دارند و می توانند به انجام اکثر فعالیت های روزانه و حتی به کار خود باز گردند.

ظرف هفت روز بیمار تا حدود زیادی بهبود می یابد. ناراحتی و درد بعد از جراحی به راحتی با داروهای مسکن و کمپرس های یخ کنترل می گردد. بعد از جراحی فرد باید به پشت بخوابد و صورت خود را همواره به سمت بالا نگاه دارد. باید سر کمی بالاتر از بدن قرار گیرد. برای حداقل یک تا دو هفته بعد از جراحی برای کاهش تورم بعد از جراحی و حفاظت از بخیه ها این مراقبت ها باید انجام گیرد.

در برخی موارد نیاز است که که تا یک روز بعد از عمل، رژیم غذایی کاملاً بر پایه مایعات باشد. فعالیت های فیزیکی سنگین تا سه الی چهار هفته باید به تاخیر بیفتند. رعایت کردن نکاتی که جراح به بیمار می گوید بسیار اهمیت دارد زیرا این مراقبت ها بر روند بهبود و نتیجه نهایی جراحی تاثیر می گذارد. نتیجه جراحی را می توان تقریباً یک ماه بعد از جراحی مشاهده کرد. و نتیجه کاملاً نهایی بعد از سه ماه قابل رویت است. به بیان دیگر زمانی که تورم و التهاب ناحیه جراحی کاملاً برطرف شود می توان نتیجه نهایی را مشاهده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا