تزریق فیلر می تواند کاهش حجم را برطرف کند. از دست دادن حجم معمولا از عوارض پیری است؛ یعنی زمانی که پوست به اندازه کافی کلاژن تولید نمی کند. شایع ترین مناطق تزریق عبارتند از: لب، ناحیه ابرو، خطوط لبخند، پیشانی و چانه. برخی از پرکننده ها نیز ممکن است برای گردن و دست استفاده شوند.
به عبارتی دیگر فیلرها یا همان پرکننده های پوستی موادی هستند که با استفاده از آنها میتوان فرو رفتگی ها، خطوط چین و چروک و بافت از دست رفته را ترمیم نمود. همچنین اگر در قسمتی از صورت یا بدن تمایل به افزایش حجم وجود داشته باشد؛ تزریق فیلرها بهترین راهکار برای دستیابی به حجم بیشتر و فرم بهتر میباشد. در ادامه این بحث به معرفی کامل فیلرها و کاربرد آنها پرداخته میشود.
چه انتظاری از تزریق فیلر باید داشته باشم؟
معمولا آمادگی خاصی برای تزریق فیلر لازم نیست. اما برخی نکات را نباید از یاد برد:
- همیشه مطمئن شوید که هرگونه دارویی را که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع داده باشید.
- ممکن است پزشک از شما بخواهد که آسپرین یا سایر داروهای ضدالتهابی را قبل از قرار ملاقات خود مصرف نکنید.
- قبل از تزریق، یک ژل بی حس کننده موضعی دریافت می کنید یا ممکن است بی حسی موضعی در مواد تزریق وجود داشته باشد.
- پس از تزریق، ممکن است تورم “بیش از حد” داشته باشید. این تورم طبیعی است و معمولا طی یک یا دو روز فروکش می کند.
- گاهی ممکن است کبودی و قرمزی ایجاد شود؛ اما معمولا برطرف می شود.
فیلرها بر اساس میزان ماندگاری به 3 دسته زیر تقسم بندی میشوند:
فیلرهای دائمی
همان طور که از اسم این فیلرها پیداست، این مواد قابل تجزیه به وسیله بدن نبوده و به طور دائم در بافت باقی میماند. یکی از انواع این ژلها خانواده پلیاکریلآمید است. یکی از انواع این ژلها خانواده پلیاکریلآمید است. تزریق چربی هم به عنوان یک فیلر طبیعی، اگر به خوبی تزریق گردد و پزشک مهارت لازم را در انجام این عمل داشته باشد؛ میتواند تا سالها باقی مانده و بدون عوارض همراه فرد باشد.
فیلرهای نیمه دائمی
این فیلرها شامل چند خانواده هستند از جمله کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، پلی کپرولاکتون، پلی ال لاکتیک اسید و… که بین 2 تا 4 سال ماندگاری دارند. تزریق این فیلرها نکات و ملاحظات خاص خود را دارد، بنابراین باید توسط پزشک مجرب و آشنا به این شرایط تزریق شوند.
فیلرهای موقتی
فیلرهای موقت نیز انواع مختلفی دارند. یکی از انواع آنها، فیلرهایی بر پایه هیالورونیک اسید است که یکی از پرکاربردترین و کم عارضهترین انواع فیلر میباشد. این فیلرها علاوه بر نقش پرکنندگی و جبران حجم از دست رفته بافت، سنتز کلاژن را هم تحریک میکنند و به این وسیله به پوست قوام بیشتری میبخشند.